Kanarifugla: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Ingen redigeringsforklaring
Sparwasser (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
 
(33 mellomliggende versjoner av 6 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Kanarifugla''' er et velkjent og tradisjonsrikt kallenavn på [[LSK]]. Bruken av kallenavnet kanarifugla går tilbake til tidlig på 1950-tallet. Det var journalisten [[Folke Bolstad]] først benyttet kallenavnet på [[Lillestrøm SK]]. Bolstad var journalist og fotballdommer, og stifter av bladet [[Tips]]. Han var visstnok svært opptatt engelsk fotball, og Syversen mener derfor at tilnavnet nok er rappa derfra. Da må det jo være [[Norwich City F.C.]]. Bolstad var visstnok svært opptatt av tilnavn og andre språkblomster. Lillestrøm spilte på 50-tallet lett, teknisk fotball med ekstremt mange pasninger. Denne fotballen kalte Bolstad for "Hardangersøm". Kallenavnet skal likevel ikke komme av LSKs spillestil, men snarere den gule draktfargen.
[[Fil:Kanarifugla52.jpg|200px|thumb|right|VG 08.09.52]]
'''Kanarifugla''' er et velkjent og tradisjonsrikt kallenavn på [[LSK]]. Bruken av kallenavnet kanarifugla går tilbake til tidlig på [[1950-årene|1950-tallet]]. Det var journalisten [[Folke Bålstad]] som først benyttet kallenavnet på [[Lillestrøm SK]]. Bålstad var journalist og fotballdommer, og stifter av bladet Tips. Han var visstnok svært opptatt engelsk fotball, og man mener derfor at tilnavnet nok er hentet derfra - fra [[Norwich City F.C.]]. Bålstad var visstnok svært opptatt av tilnavn og andre språkblomster. Lillestrøm spilte på [[1950-årene|50-tallet]] lett, teknisk fotball med ekstremt mange pasninger. Denne fotballen kalte Bålstad for "Hardangersøm". Kallenavnet skal likevel ikke komme av [[LSK|LSKs]] spillestil, men snarere den gule draktfargen.


Kilde: LSK-lista 1997 og Aftenposten 11.10.2001
Sakset og redigert fra Kjell Aasums innlegg i Varingen [[14. mai]] [[2008]]<br>
'''Navnet Kanarifuglene''':
Det var journalist [[Folke Bålstad]] som lanserte det fornøyelige navnet Kanarifuglene. Etter alt å dømme, da LSK inntok hovedserien i sesongen 1952/53. Den endelige bekreftelsen på at dette er korrekt fant jeg i VG utgitt [[8. september]] [[1952]]. <br>
Her skriver sportsredaktør Einar Munthe-Kaas følgende etter at LSK hadde slått ett av etterkrigstidas storlag, [[Larvik Turn]].<br>
 
Sitat: "Kanarifuglene fra Romerike (kollega Folkes kjælenavn på LSK-laget på grunn av de knallgule trøyene) har virkelig satt farge på norsk fotball i høst. Det laget gjør sjelden en svak match. LSK er på god vei til å bli et riktig publikumslag".
 
 
 
Lag med kallenavnet kanarifugla:
*[[LSK]] i [[Norge]]
*[[Caernarfon Town F.C]] i [[Wales]] (The Canaries)
*[[Frosinone Calcio]] i [[Italia]] (Canarini)
*[[Fenerbache|Fenerbache SK ]] i [[Tyrkia]] (Sarı Kanaryalar = Yellow Canaries)
* Modena F.C i [[Italia]] (Canarini)
* Monarcas Morelia i Mexico (Canarios)
*[[Nantes|FC Nantes Atlantique]] i [[Frankrike]] (les Canaries)
*[[Norwich City F.C.]] i [[England]] (the Canaries)
* St. Truiden i [[Belgia]] (Kanaries)
 
 
 
 
Kilde: LSK-lista 1997, [[Aftenposten]] 11.10.2001 og gamle Fugla.com

Siste sideversjon per 20. des. 2023 kl. 19:28

VG 08.09.52

Kanarifugla er et velkjent og tradisjonsrikt kallenavn på LSK. Bruken av kallenavnet kanarifugla går tilbake til tidlig på 1950-tallet. Det var journalisten Folke Bålstad som først benyttet kallenavnet på Lillestrøm SK. Bålstad var journalist og fotballdommer, og stifter av bladet Tips. Han var visstnok svært opptatt engelsk fotball, og man mener derfor at tilnavnet nok er hentet derfra - fra Norwich City F.C.. Bålstad var visstnok svært opptatt av tilnavn og andre språkblomster. Lillestrøm spilte på 50-tallet lett, teknisk fotball med ekstremt mange pasninger. Denne fotballen kalte Bålstad for "Hardangersøm". Kallenavnet skal likevel ikke komme av LSKs spillestil, men snarere den gule draktfargen.

Sakset og redigert fra Kjell Aasums innlegg i Varingen 14. mai 2008
Navnet Kanarifuglene: Det var journalist Folke Bålstad som lanserte det fornøyelige navnet Kanarifuglene. Etter alt å dømme, da LSK inntok hovedserien i sesongen 1952/53. Den endelige bekreftelsen på at dette er korrekt fant jeg i VG utgitt 8. september 1952.
Her skriver sportsredaktør Einar Munthe-Kaas følgende etter at LSK hadde slått ett av etterkrigstidas storlag, Larvik Turn.

Sitat: "Kanarifuglene fra Romerike (kollega Folkes kjælenavn på LSK-laget på grunn av de knallgule trøyene) har virkelig satt farge på norsk fotball i høst. Det laget gjør sjelden en svak match. LSK er på god vei til å bli et riktig publikumslag".


Lag med kallenavnet kanarifugla:



Kilde: LSK-lista 1997, Aftenposten 11.10.2001 og gamle Fugla.com